Agenda

International Advisory Committee (IAC) Meeting for Accelerator Research Program February 23-25, 2006 at RIKEN

Feb23th(Thurs.):(at conference room, 2F RIBF Bld)

16:00-17:00 Preliminary Meeting chaired by Y. Yano

- Introduction of IAC Members and RIKEN staff
- · Distribution of Meeting Agenda
- Welcome Address and Introduction to the RIBF¹⁾ Project and RNC²⁾
 Director of Discovery Research Institute: K. Kaya
 - 1) RI Beam Factory
 - 2) RIKEN Nishina Center for Accelerator Science

IAC closed session: brief meeting (17:00-17:30)

17:30-19:30 Banquet at Hirosawa Club, 2F

Welcome: Director of Frontier Research System: K. Tamao

Feb 24th(Fri.): (at conference room, 2F RIBF Bld)

8:30 IAC leave the Hotel for RIKEN

Morning session (9:00-12:30) chair: T. Motobayashi

9:00 Welcome Address by the president of RIKEN (10min.)
9:10 Organization of RNI
Overview of the RIBF project and Progress of construction (70min. for presentation & 20min. for discussion)
10:40 Coffee Break (20min.)
11:00 Technical Tour (60min.)

12:00-14:00 Lunch with discussion at Hirosawa Club (120min.)

Afternoon session : (14:00-16:00) chair: K. Asahi

14:00	GARIS and super heavy element search	K. Morita
	(15min. for presentation & 5min. for discussion)	
14:20	Big RIPS and zero-degree forward spectrometer	T. Kubo
	(20min. for presentation & 10min. for discussion)	

14:50	Experimental program in phase 1 and phase 2	H. Sakurai
	(40min. for presentation & 20min. for discussion)	
15:50	Coffee Break (20min.)	

IAC closed session: brief meeting (16:10-18:00)

19:00-20:30 Dinner with discussion

Feb 25th(Sat.): (at conference room, 2F RIBF Bld)

8:30 IAC leave the Hotel for RIKEN

Morning	session: (9:00-12:20) chair: Y. Yano	
9:00	Operation of accelerator-based research	T. Motobayashi
	(40min. for presentation & 20min. for discussion)	
10:00	Overview of RIKEN BNL Research Center	H. Enyo
	(15min. for presentation & 10min. for discussion)	
10:25	Overview of RIKEN Facility Office at RAL	M. Iwasaki
	(15min. for presentation & 10min. for discussion)	
10:50	Coffee Break (20min.)	
11:10	Application research / Multitracer Technology	S. Enomoto
	(15min. for presentation & 10min. for discussion)	
11:35	Application research / Ion-beam breeding	T. Abe
	(15min. for presentation & 10min. for discussion)	
12:00-13	2:30 Lunch with discussion (90min.)	

IAC closed session and concluding discussion (13:30-17:00)

17:00 Presentation of the Executive summary and End of IAC meeting